Politika privatnosti

Kolačići

PRIVATNOST KORISNIKA
Kako bi posjećivanje naše internetske stranice bilo što ugodnije, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malenu količinu informacija, tzv. kolačića (eng. cookies). Kolačići, između ostalog, služe da bi web stranica radila optimalno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice u svrhu poboljšavanja Vašega iskustva pregledavanja. Korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranje kolačića je moguće, nakon čega ćete i dalje moći pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.

ŠTO JE KOLAČIĆ?
Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo, tablet ili mobitel, koja može biti dostavljena neposredno od strane web stranice koju posjetite (kolačići od prve strane) ili u suradnji i za potrebe web stranice koju posjetite od treće strane (kolačići treće strane). Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su npr. preferirani jezik ili slične postavke. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu, internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok raspon informacija, uključujući i dio osobnih informacija. Te informacije mogu biti spremljene jedino ukoliko Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

KAKO BLOKIRATI KOLAČIĆE
Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti pohranjivanje kolačića na svom računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite.
Želite li izbrisati ili onemogućiti kolačiće na svojem računalu potrebno je ažurirati postavke svojeg internetskog preglednika (informacije o načinu brisanja i onemogućavanja kolačića potražite na svojem pregledniku odabirom izbornika za pomoć).

PRIVREMENI KOLAČIĆI
Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.

STALNI KOLAČIĆI
Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostati će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama

KOLAČIĆI OD PRVE STRANE
Kolačići od prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

KOLAČIĆI TREĆE STRANE
Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

KORISTI LI COMPLETELYDIFFERENT.HR KOLAČIĆE
COMPLETELYDIFFERENT.HR koristi kolačiće s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva.

KAKVE KOLAČIĆE KORISTI COMPLETELYDIFFERENT.HR I ZAŠTO?
Privremeni kolačići – ili kolačići sesije, uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke. Mi koristimo session cookies da omogućimo pristup sadržaju.
Trajni kolačići – obično imaju datum isteka daleko u budućnost te će ostati u Vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Completelydifferent.hr koristi trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati web stranicu prema vašim navikama. Ova informacija je anonimna – ne vidimo individualne podatke korisnika.

DA LI NA WEB STRANICI IMA KOLAČIĆA TREĆE STRANE?
Completelydifferent.hr stranice koriste kolačiće treće strane. Ti kolačići nisu postavljeni od ove web stranice, ali korisnicima olakšavaju pristup sadržajima.

MJERENJE POSJEĆENOSTI
Completelydifferent.hr koristi Google Analytics za mjerenje posjećenosti.
Ako želite onemogućiti da vam navedeni servisi spremaju kolačiće, možete to učiniti na sljedećim linkovima:
Google Analytics – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout


Politika zaštite privatnosti korisnika usluga Completely different d.o.o. (GDPR)

Uvod

Completely different d.o.o., Vladimira Nazora 16, 10430 Samobor (dalje: Completely different), pridaje osobitu pozornost zaštiti osobnih podataka i privatnosti (dalje: zaštita privatnosti) svojih Korisnika u skladu s važećim propisima i najboljom europskom praksom. Zaštita privatnosti Korisnika Completely differenta sastavni je dio naših usluga i proizvoda te važan čimbenik korisničkog iskustva.

Politikom zaštite privatnosti korisnika Completely different usluga i proizvoda (dalje: Politika) svojim korisnicima želimo pružiti jasne informacije o obradi i zaštiti njihovih osobnih podataka u Completely differentu te im omogućiti jednostavan nadzor i upravljanje nad njihovim osobnim podacima i privolama.

Politikom se ne umanjuju prava i ne uspostavljaju obveze korisnicima u odnosu na obradu osobnih podataka, a koje korisnici imaju na temelju važećih propisa i mogućih ugovornih odredbi o zaštiti osobnih podataka. Politika je jednostrani pravno obvezujući akt tvrtke Completely different.

1. Područje primjene

2. Načela obrade osobnih podataka

3. Kako prikupljamo osobne podatke

4. Koje vrste osobnih podataka prikupljamo

5. U koje svrhe upotrebljavamo prikupljene osobne podatke

6. Povezivanje osobnih podataka

7. Privola Korisnika

8. Kolačići

9. Kako štitimo osobne podatke

10. Gdje se osobni podatci obrađuju

11. Pod kojim uvjetima prosljeđujemo osobne podatke trećim osobama

12. Prava Korisnika (ispravak, brisanje, prigovor, pristup, ograničenje obrade, prenosivost)

13. Kome se obratiti

14. Izmjene, dopune i prijelazne odredbe Politike

1. Područje primjene

Politika se primjenjuje na sve osobne podatke Korisnika Completely differenta koje Completely differnet prikuplja, upotrebljava ili na drugi način obrađuje, izravno ili putem svojih partnera. Osobni podatak jest svaki podatak koji se odnosi na fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, izravno ili neizravno (dalje u tekstu: podatak ili osobni podatak). Obrada podataka jest bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, primjerice prikupljanje, snimanje, spremanje, upotreba, prijenos osobnih podataka i uvid u osobne podatke. Politika se ne primjenjuje na anonimne podatke. Anonimni podatak jest podatak koji je izmijenjen na način da se ne može povezati s određenom fizičkom osobom ili se ne može povezati bez nerazmjernog truda pa se stoga, u skladu s važećim propisima i ne smatra osobnim podatkom.

Politika se primjenjuje na sve usluge i proizvode Completely differenta koji uključuju obradu osobnih podataka. Usluge Completely differenta jesu sve usluge koje pruža Completely different. Zadnje očitovanje volje korisnika u pogledu obrade osobnih podataka primjenjuje se na sve ostale Completely different usluge koje korisnik upotrebljava. Primjerice, ako korisnik pri ugovaranju jedne usluge nije dao neku od privola, ali je tu privolu dao naknadno, pri ugovaranju druge usluge, smatrat će se da je dao tu privolu. Također, vrijedi i obrnuto, ako je korisnik pri ugovaranju prve usluge dao neku od privola privolu, ali je naknadno, pri ugovaranju dodatne usluge uskratio tu privolu, smatrat će se da nije dao predmetnu privolu ni za prvu uslugu.

Completely different je u pravilu voditelj obrade u odnosu na osobne podatke svojih korisnika u smislu važećih propisa o zaštiti osobnih podataka.

Politika se prvenstveno odnosi na fizičke osobe korise usluge Completely differenta (dalje Korisnici) i/ili su zainteresirane za upotrebu usluga Completely differenta (dalje u tekstu: Potencijalni korisnici). No uvažavajući legitimne interese korisnika koji su pravne osobe, Politika se na odgovarajući način, u skladu s važećim propisima, primjenjuje i na pravne osobe.

2. Načela obrade osobnih podataka

2.1. Povjerenje

Želimo biti pouzdan partner Korisnicima u zaštiti njihove privatnosti i opravdati povjerenje koje su nam ukazali. Također želimo biti potpuno transparentni i jasni u pogledu obrade osobnih podataka Korisnika. To je, među ostalim, i svrha ove politike, a osobito kroz aktivnu ulogu Klijenta u upravljanju podacima. Korisnici nam se uvijek mogu obratiti sa zahtjevom za izmjenu osobnih podataka koji se na njih odnose ili s očitovanjem volje o tome u koje svrhe žele, odnosno ne žele da se njihovi podaci obrađuju.

2.2.Zakonitost i najbolja praksa

Pri obradi osobnih podataka postupamo u skladu sa zakonom, ali usto uvijek nastojimo primjenjivati više standarde i najbolju europsku praksu.

2.3.Ograničena svrha obrade

Osobne podatke prikupljamo i obrađujemo samo u određenu i zakonitu svrhu te ih dalje ne obrađujemo na način koji nije u skladu sa svrhom u koju su prikupljeni, osim ako nije drugačije propisano zakonom ili na temelju privole korisnika.

2.4.Smanjenje količine podataka

Uvijek upotrebljavamo samo one podatke Korisnika koji su primjereni i nužni za postizanje određene zakonite svrhe, a ne i više podataka od toga.

2.5.Cjelovitost i povjerljivost

Osobne podatke obrađujemo na siguran način, uključujući zaštitu od neovlaštene ili nezakonite obrade te od slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja.

2.7.Kvaliteta osobnih podataka

Pridajemo veliku važnost kvaliteti podataka koje obrađujemo. Osobni podaci koje obrađujemo moraju biti točni, potpuni i ažurni kako bismo osigurali maksimalnu zaštitu podataka Korisnika i spriječili eventualne zloupotrebe. Zato nam je važno da nas Korisnik o svakoj promjeni podataka obavijesti odmah ili u najkraćem roku.

2.8.Ograničeno vrijeme pohrane

Podatke Korisnika pohranjujemo i obrađujemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe, osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže ili kraće vrijeme čuvanja ili u drugim slučajevima izričito propisanim zakonom.

3. Kako prikupljamo osobne podatke

Completely different osobne podatke (dalje: podatke) Korisnika prikuplja na ove osnovne načine:

3.1. Podatke prikupljamo prvenstveno izravno od Korisnika ili Potencijalnog korisnika, i to na način da nam ih oni dostave. Najčešći primjer za ovakav način prikupljanja podataka jest podnošenje zahtjeva za pojedinu uslugu ili proizvod, pri čemu Korisnik, ako želi upotrebljavati određenu uslugu ili proizvod, daje podatke i dokumente koji su nužni za ostvarivanje ugovorne obveze (npr. ime, prezime, adresa, OIB itd.). Također, podatke prikupljamo i tijekom komunikacije Completely differenta s Korisnikom putem e-pošte ili telefona prilikom inicijalnog kontakta.

3.2.Prikupljamo podatke iz javno dostupnih izvora kao što su, primjerice, podaci iz javnog telefonskog imenika, javno dostupnih servisa ili javno dostupne numeracije. Preduvjet za svako prikupljanje osobnih podataka Korisnika jest postojanje odgovarajuće pravne osnove utemeljene na zakonu.

4. Koje vrste osobnih podataka prikupljamo

Ovisno o ugovorenoj usluzi ili proizvodu, privolama Korisnika te svrsi za koju se pojedini podatak upotrebljava, Completely different je ovlašten prikupljati vrste podataka Korisnika navedene u nastavku. Pritom uvijek prikupljamo samo one podatke koji su nužni za postizanje određene zakonite svrhe. Također, na zahtjevima za pojedinu uslugu naznačeni su podaci koji su obvezni za sklapanje ugovora, dok je davanje ostalih podataka dobrovoljno.

4.1.Ugovorni podaci

Ugovorni podaci u širem smislu uključuju tzv. matične podatke, tj. podatke koje je Korisnik dao u svrhe sklapanja i izvršenja ugovora (npr. ime i prezime, poštanska adresa, kontaktni podaci). Ugovorni podaci također uključuju i podatke o uslugama i proizvodima koje Korisnik upotrebljava ili je upotrebljavao u Completely differentu, kao i podatke o načinu i povijesti plaćanja usluga Completely differenta (npr. Prethodno pohađani tečajevi, broj bankovnog računa, preferirani način plaćanja). Ugovorni podaci uključuju i podatke sa specifikacije računa za uslugu (agregirani podaci s prve stranice računa, npr. Vrsta tečaja, količina pojedinih usluga itd.), ali ne i podroban opis usluge (opsežnost usluge, količina korekcija itd).

4.2.Podatke o Potencijalnim korisnicima

Ovi podaci uključuju matične podatke, osobito kontaktne podatke (npr. ime i prezime, e-adresa), ali i interese Potencijalnog korisnika za usluge Completely differenta. U pravilu, Completely different će zabilježiti podatke onih Potencijalnih korisnika koji se obrate Completely differentu sa željom da ih Completely different informira i/ili im ponudi određene proizvode i/ili usluge. Podaci o Potencijalnim korisnicima brišu se na zahtjev Potencijalnog korisnika.

5. U koje svrhe upotrebljavamo prikupljene osobne podatke

5.1.Izvršenje ugovora

Completely different podatke korisnika prikuplja i obrađuje (dalje: upotrebljava) prvenstveno u svrhe sklapanja i izvršenja ugovora između Korisnika i Completely different. To osobito uključuje upotrebu podataka radi provjere identiteta Korisnika, platežne sposobnosti Korisnika, pružanja ugovorene usluge, obračuna i naplate troškova, dostave naručenih proizvoda, kontaktiranja s Korisnikom ako je to potrebno u vezi s pružanjem usluge, prepravljanja, rješavanja prigovora, savjetovanja i pomoći pri upotrebi proizvoda i usluga te drugih radnji povezanih sa sklapanjem i izvršenjem ugovora u skladu sa zakonom.

Pravna osnova za obradu podataka u ove svrhe jest nužnost za izvršenje ugovora Korisnika ili poduzimanje mjera na zahtjev Korisnika prije sklapanja ugovora. U slučaju da Korisnik ne želi pružiti podatke nužne u svrhe sklapanja i izvršenja ugovora, Completely different neće moći sklopiti ugovor i/ili izvršiti pojedine radnje vezane uz izvršenje ugovora.

5.2.Interne svrhe

Nadalje, Completely different određene podatke Korisnika upotrebljava isključivo za potrebe vlastitih evidencija, a u svrhe zaštite legitimnih interesa Korisnika i/ili Completely differenta. To, primjerice, uključuje upotrebu podataka Korisnika radi sprječavanja, otkrivanja i procesuiranja zloupotreba na štetu Korisnika ili Completely differenta, osiguravanja sigurnosti Korisnika, proizvoda i usluga Completely differenta, kreiranja usluga i ponuda koje zadovoljavaju potrebe i želje Korisnika, osiguravanja vrhunskog korisničkog iskustva, personalizirane korisničke podrške, istraživanja i analize tržišta itd. Pravna osnova za obradu podataka u ove svrhe jest legitiman interes Completely differenta, osim kad su od tog interesa jači interes ili temeljna prava i slobode koje zahtijevaju zaštitu podataka Korisnika i/ili pravna osnova zaštite ključnih interesa Korisnika ili druge fizičke osobe. Iznimka su slučajevi navedeni u članku 7. Politike kada je pravna osnova privola.

5.3.Izravna promidžba usluga i proizvoda

Completely different također može upotrebljavati sve kontaktne podatke Korisnika za slanje promidžbenih obavijesti o svim uslugama i proizvodima Completely differenta putem svih kanala za promidžbu, osim ako Korisnik ne odredi drugačije. Kako bi Korisnik mogao dobivati obavijesti koje odgovaraju njegovim željama i navikama, nužno je da Completely different upotrebljava određene podatke Korisnika za izradu personaliziranih promidžbenih obavijesti i ponuda za Korisnika. Korisnik se u svakom trenutku može izjasniti da ne želi više primati promidžbene obavijesti. U tom se slučaju podaci Korisnika više neće obrađivati u svrhe izravne promidžbe. Promidžbene obavijesti o uslugama i proizvodima trećih osoba (partnera) Completely different će slati Korisniku jedino uz privolu.

Pravna osnova za obradu podataka u ove svrhe jest legitiman interes Completely differenta, osim kad su od tog interesa jači interes ili temeljna prava i slobode koje zahtijevaju zaštitu podataka Korisnika. Iznimka su slučajevi navedeni u članku 7. Politike kada je pravna osnova privola.

5.4.U svrhe ispunjavanja zakonskih obveza

Na temelju pisanog zahtjeva utemeljenog na važećim propisima, Completely different je nadležnim državnim tijelima (npr. sudovima, policiji, HAKOM-u, AZOP-u itd.) obvezan dostaviti ili omogućiti pristup određenim osobnim podacima Korisnik. Pravna osnova za obradu podataka u ove svrhe jest ispunjavanje obveza Completely differenta (zakonske obveze Completely differenta).

6. Povezivanje osobnih podataka

Osobne podatke Korisnika povezane s pojedinom uslugom ili proizvodom Completely differenta po potrebi povezujemo s osobnim podacima istog korisnika povezanima s drugim uslugama i proizvodima Completely differenta, sve u prethodno navedene svrhe i poštujući usto navedene pravne osnove (5.) kako bismo dobili točniju informaciju o potrebama i navikama Korisnika te u konačnici Korisniku mogli pružiti optimalnu korisničku podršku, uslugu i/ili proizvod.

7. Privola Korisnika

Pod privolom Korisnika smatra se dobrovoljno, posebno, informirano i nedvosmisleno izražavanje želje Korisnika kojim Korisnik izjavom ili jasnom potvrdnom radnjom daje pristanak za obradu osobnih podataka u određene svrhe (tzv. opt-in). Privola se može dati pisanim putem ili na drugi odgovarajući način.

Bez privole Korisnika:

nikada nećemo upotrebljavati sljedeće podatke Korisnika ni u koje svrhe različite od samog izvršenja ugovora, tj. pružanja usluge, sprječavanja zloupotreba, normalnog funkcioniranja usluge ili ispunjavanja zakonske obveze Completely differenta, a osobito ne u svrhe izravne promidžbe, te eventualne druge podatke za koje je važećim propisima ili odlukom Completely differenta predviđena privola Korisnika zbog posebne osjetljivosti podatka ili načina obrade;

nikada nećemo obrađivati podatke Korisnika i u drugim slučajevima u kojima je po važećim propisima nužna privola.

Korisnik upravlja svojim očitovanjima volje u vezi s upotrebom vlastitih podataka, ovisno o svojim potrebama i interesima. U tu svrhu omogućujemo Korisniku da u svakom trenutku na jednostavan i besplatan način, putem različitih komunikacijskih kanala (npr. telefonski, e-mailom), može dati ili uskratiti privole.

8. Kolačići

Kako bismo Klijentima i posjetiteljima pružili što bolje funkcionalnosti i što interesantniji sadržaj kad posjećuju naše internetske stranice Completely differenta ili internetske stranice naših partnera te kako bismo kreirali usluge i ponude koje zadovoljavaju potrebe i želje Korisnika, upotrebljavamo kolačiće i/ili druge uobičajene tehnike (dalje: kolačići) koje prikupljaju određene podatke Korisnika (npr. IP adresa s koje se pristupa internetskoj stranici, vrijeme spajanja itd.). Detaljne informacije o kolačićima koje upotrebljava pojedina internetska stranica Korisnik dobiva odmah pri prvom posjetu internetskoj stranici. Na temelju tih informacija Korisnik pri posjetu internetskoj stranici daje ili uskraćuje svoju privolu za upotrebu kolačića. Postavke kolačića uvijek se mogu podesiti u internetskom pregledniku. Completely different nije odgovoran za kolačiće drugih internetskih stranica koje nisu u vlasništvu Completely differenta. Informacije o Korisniku dobivene kolačićima povezivat ćemo s drugim podacima o Korisniku radi boljeg upoznavanja Korisnika i pružanja boljeg iskustva, samo na temelju privole.

Društvene mreže

Completely different objavljuje osobne podatke korisnika na društvenim mrežama samo uz suglasnost klijenta. Objava osobnih podataka na društvenim mrežama provodi se samo u slučaju provedbe nagradnih igara putem društvenih mreža. U slučaju kada Korisnik želi sudjelovati u tim nagradnim igrama bit će upoznat s uvjetima korištenja osobnih podataka za potrebe sudjelovanja u nagradnoj igri. Ti osobni podaci neće biti korišteni u druge svrhe. Tip osobnih podataka koji se prikuplja u svrhu realizacije nagradnih igara predstavlja minimalni skup podataka, nužan za realizaciju svake nagradne igre. Tek prihvaćanjem uvjeta sudjelovanja osobni podaci će se koristiti u gore definiranu svrhu. U svakom trenutku korisnik može povući privolu za sudjelovanje u nagradnoj igri te će doći do brisanja danih podataka.

9. Kako štitimo osobne podatke

Upotrebljavamo razne tehničke i organizacijske mjere zaštite podataka Korisnika od neovlaštenog uvida osoba unutar i izvan Completely differenta, izmjene, gubitka, krađe i bilo koje druge povrede i zloupotrebe podataka u skladu s najboljom europskom praksom. Ove mjere, među ostalim, uključuju sljedeće:

naše usluge i proizvodi, prije nego li ih ponudimo Korisnicima, ispunjavaju sigurnosne zahtjeve i zahtjeve zaštite podataka (tzv. privacy by design i security by design);

sklapanje ugovora o zaštiti osobnih podataka Korisnika sa svim tzv. podizvođačima;

implementaciju svih mjera zaštite na sustavima na kojima se nalaze podaci Korisnika;

provođenje redovitih kontrola sigurnosnih mjera i mjera zaštite osobnih podataka;

stalnu edukaciju djelatnika;

10. Gdje se osobni podaci obrađuju

Osobne podatke Korisnika obrađujemo u Republici Hrvatskoj i u drugim državama, ovisno o procijenjenom tržištu. Obrada podataka u drugim državama je uvijek uz osiguravanje odgovarajuće zaštite osobnih podataka, minimalno na način kao da se osobni podaci obrađuju u Republici Hrvatskoj (npr. primjenom tzv. Standardnih ugovornih klauzula EU-a za obrađivače u trećim zemljama (engl. EU Standard Contractual Clauses for Processors in Third Countries)).

11. Pod kojim uvjetima prosljeđujemo osobne podatke trećim osobama

Completely differentu su podaci Korisnika iznimno važni. Completely different nikome nikada ne prodaje osobne podatke Korisnika. Completely different ne prosljeđuje i ne razmjenjuje podatke Korisnika ni s kojim drugim pravnim ili fizičkim osobama (dalje: osobe), osim u sljedećim slučajevima:

a) ako postoji zakonska obveza ili izričito ovlaštenje na temelju zakona (npr. na temelju zahtjeva suda);

b) ako za obavljanje pojedinih poslova angažiramo drugu osobu kao tzv. podizvođača, tj. izvršitelja obrade (npr. tiskanje dizajnerskih rješenja, istraživanje tržišta, održavanje sustava, provjera platežne sposobnosti, prosljeđivanje agencijama za naplatu potraživanja radi naplate potraživanja). Važno je naglasiti da tzv. podizvođač djeluje isključivo po nalogu Completely differenta te Completely different osigurava sve mjere zaštite podataka Korisnika kao da ove poslove obavlja sam Completely different.

c) ako je podatke potrebno proslijediti trećim osobama radi izvršenja ugovora s Korisnikom (npr. Izrada vrlo kompleksnih web stranica na bazi postojećeg web dizajna);

d) cesije, tj. ustupa tražbine trećim osobama na temelju članka 80. Zakona o obveznim odnosima;

e) na temelju privole Korisnika.

12. Prava Klijenta (ispravak, brisanje, prigovor, pristup, ograničenje obrade, prenosivost)

Uz aktivnu ulogu Korisnika u vezi s upravljanjem privolama, tj. pravom Korisnika da u svakom trenutku da i povuče privolu (točke 7. i 8.), Korisnik ima i sljedeće aktivne uloge, sve u skladu sa važećim propisima:

a) pravo na prigovor: Korisnik ima pravo u svakom trenutku zatražiti prestanak primanja promidžbenih obavijesti o uslugama i proizvodima Completely differenta (5.4). Korisnik također ima pravo uložiti prigovor i na svaku drugu obradu podataka korisnika koji se temelje na tzv. legitimnom interesu Completely differenta, uključujući izradu profila koja se temelji na tim odredbama (5.4. i 6.) (tzv. opt-out). U tom slučaju Completely different neće obrađivati podatke u navedene svrhe, osim ako je drugačije propisano zakonom.

b) obveza čuvanja podataka: Korisnik ima obvezu čuvati u tajnosti i s dužnom pozornosti sve identifikacijske oznake koje mu Completely different dodijeli (npr. poziv na broj računa, korisničko ime, lozinku itd.) jer se sve radnje koje se poduzmu s identifikacijskim oznakama Korisnika smatraju radnjama samog Korisnika. Također, Korisnik je obvezan promijeniti lozinku ili druge pristupne podatke odmah kada posumnja u neovlaštenu upotrebu tih podataka te obavijestiti Completely different u slučaju sumnje na zloupotrebu identifikacijskih oznaka.

c) pravo na pristup: Korisnik ima pravo dobiti potvrdu obrađuju li se osobni podaci Korisnika te, ako se takvi osobni podaci obrađuju, pristup tim podatcima i informacije o svrsi obrade, kategorijama osobnih podataka, primateljima ili kategorijama primatelja, o predviđenom razdoblju u kojemu će podaci biti pohranjeni ili o kriterijima upotrijebljenima za utvrđivanje tog razdoblja, postojanju prava Korisnika, postojanju automatiziranog donošenja odluka, uključujući izradu profila, te o informacijama o logici obrade, važnosti i predviđenim posljedicama obrade, zaštitnim mjerama ako se podaci prenose u tzv. treće zemlje.

d) pravo na brisanje: Korisnik ima pravo ishoditi brisanje osobnih podataka koji se odnose na njega bez nepotrebnog odgađanja i pod uvjetima navedenima u važećim propisima o zaštiti podataka.

e) pravo na ispravak: Korisnik ima pravo ishoditi ispravak netočnih osobnih podataka koji se odnose na Korisnika.

f) pravo na prenosivost podataka: Korisnik ima pravo zaprimiti osobne podatke koji se odnose na Korisnika, a koje je pružio Completely differentu, u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu te ima pravo prenijeti te podatke drugom voditelju obrade ako se obrada temelji na privoli ili na ugovoru i provodi se automatiziranim putem. Ako je to tehnički izvedivo, Korisnik ima pravo na izravan prijenos od Completely differenta drugom voditelju obrade.

13. Kome se obratiti

Svoja prava iz članka 12. Korisnik može ostvariti podnošenjem odgovarajućeg zahtjeva putem e-adrese: info@completelydifferent.hr. Iznimno, u slučajevima kada korisnik ne može pristupiti e-pošti može zahtjev poslati na poštansku adresu Completely different d.o.o., Vladimira Nazora 16, 10430 Samobor ili na drugi način koji Completely different omogući Korisniku, ovisno o vrsti zahtjeva.

Ako Korisnik sumnja na povredu svojih osobnih podataka, svoju sumnju prijavljuje pisanim putem službi za korisnike Iskona na e-adresu info@completelydifferent.hr ili poštansku adresu Completely different d.o.o., Vladimira Nazora 16, 10430 Samobor.pU slučaju bilo kakvih pitanja o ovoj Politici i/ili zaštiti osobnih podataka pri Comoletely differentu, Korisnik se može obratiti na e-adresu info@completelydifferent.hr.

Također, Korisnik je ovlašten podnijeti prigovor Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

14. Obvezujuća korporativna pravila

Completely different obrađuje i štiti osobne podatke Korisnika dostupne su u Obvezujućim korporativnim pravilima za zaštitu privatnosti Completely differenta objavljenim na internetskim stranicama Completely differenta

15. Izmjene, dopune i prijelazne odredbe Politike

Politika stupa na snagu i počinje se primjenjivati na Korisnike dana 25. svibnja 2018. te je dostupna na internetskim stranicama i u poslovnim prostorijama Completely differenta. O mogućim izmjenama i dopunama Politike Korisnici će biti pravovremeno obaviješteni.